MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

Fakültemiz Web of Science Tabanlı Dergilerde Yayınlarına Devam Ediyor

08.02.2024 11:51

Fakültemiz Öğretim Elemanları tarafından uluslararası alanda en değerli yayın indeksleri olarak kabul edilen Web of Science tabanlı Science Citation Index (SCI) ve Science Citation Index Expanded (SCI-E) indekslerinde taranan birçok makale yayımlanmaktadır.

Web of Science verilerine göre aynı yıl içinde SCI/SCI-E indeksli dergilerde yer alan 34 çalışmanın 9 tanesi Q1 sınıfı, 12 tanesi Q2 sınıfı, 9 tanesi Q3 sınıfı, 4 tanesi Q4 sınıfı dergilerde yayımlandı.

Bu tip makalelerin yayımlanması hem fakültemizin hem de üniversitemizin gerek ulusal gerek uluslararası sıralamalarda görünürlüğün artması adına önemli faydalar sağlamaktadır. Burada 2023 yılında yayınlanan makaleler paylaşılmıştır.

Bu başarıya katkıda bulunan tüm personelimize teşekkür eder, hem fakültemizin hem de üniversitemizin bilim dünyasındaki etkisine olan katkılarını kutlarız.